• Parohul Cristian Borz – inițatorul proiectului de reabilitare și al campaniei de salvare a Casei Memoriale, un demers început de mai bine de 15 ani, timp în care s-a luptat cu hățișul legislativ și cu piedicile puse și impuse de „vitregia timpurilor ce trăim”, o expresie utilizată de Corneliu Coposu pentru a ilustra vicisitudinile luptei politice și incapacitatea oponenților politici de a accepta că „oamenii politici pot fi adversari, dar niciodată dușmani”.

  • Valeria Lehene – referent cultural – unul dintre oamenii de bază ai campaniei, persoana care a oferit consultanță tehnică în realizarea proiectului, în implementarea acestuia și în strângerea de fonduri necesare susținerii lucrărilor de reabilitare a Casei lui Iuliu Maniu.

  • Cosmin Pop – contabil – administrează în continuare resursele financiare ale Casei și oferă consultanță în domeniu. Mereu săritor, își oferă ajutorul, disponibilitatea și priceperea ori de câte ori este nevoie de două mâini harnice și de un suflet mereu deschis să ajute.

  • Ioana Gale – jurnalist – s-a implicat activ de la începutul până la sfârșitul campaniei de strângere de fonduri, dar și în identificarea de povești noi despre Casa de la Bădăcin și despre familia Maniu, menite să țină treaz interesul publicului față de Sfinxul de la Bădăcin. În prezent, sprijină acest site cu articole tematice.

Iar pentru că nu suntem singurii care ne-am adus umila contribuție la realizarea dezideratului de a salva un monument istoric și de a-l reda unei țări întregi, îi purtăm alături de noi, cu stimă și recunoștință, pe toți aceia care și-au adus aportul, într-un fel sau altul.

Campania publică de strângere de fonduri pentru reabilitarea Casei Memoriale „Iuliu Maniu” din Bădăcin și-a croit drumul spre cititori prin intermediul publicației online „Sălajul Pur și Simplu”, iar după momentul inaugurării Casei, site-ul oficial al Casei Memoriale a devenit www.iuliumaniu.com, cu pagina oficială de Facebook.

Donează acum!

Alătură-te sutelor de donatori și salvează Casa Memorială!

Facebook

Puteți rămâne la curent cu activitățile și evenimentele noastre urmărind și pagina de Facebook!

Contactează-ne!

Ai o întrebare? Vrei să afli mai multe detalii despre Iuliu Maniu, Casa Memorială sau campania de donații? Contactează-ne!

Donează!

Ajută-ne să reabilităm acest monument istoric de o valoare excepțională! Orice donație, oricât de mică, reprezintă un sprijin important pentru Casa Memorială.

Lucrările de reabilitare a Casei Memoriale Iuliu Maniu sunt posibile datorită oamenilor inimoşi din Sălaj, din ţară şi din străinătate, români care au înţeles că istoria naţională trebuie păstrată cu orice preţ şi care au răspuns hotărât, fiecare cu ce a putut, campaniei publice „Salvaţi istoria naţională, salvaţi Casa lui Iuliu Maniu!”

19 martie 2016 – Weekend cu vizitatori: un grup de turiști din Baia Mare a ales să se reculeagă timp de două ore la Dealul Țarinii din Bădăcin.

7 noiembrie 2017 – ne-au sosit încă trei meșteri lemnari, unul din Ieud și doi din Târgu Neamț. Am reușit să mai achiziționăm 52 de grinzi 15/20 la 7 m pentru planșeul peste parter.

14 aprilie 2018 – vizită de lucru la Casa Maniu în vederea amenajării interioare a conacului, cu specialiști în tehnica restaurărilor – Oana Pacurar și Dumitru Păcuraru

Alăturați-vă echipei noastre de voluntari

Dacă doriți să sprijiniți echipa de proiect prin activități de voluntariat, vă rugăm să luați legătura cu noi.
Fie că este vorba despre donaţii sau voluntariat, orice ajutor contează!

Fii voluntar!